eOptica - consultaii, rame, lentile, accesorii
eOptica - contul meuContul meueOptica - arrow
nu ai cont? click aici
eoptica - cosul meuCosul meuarrow
Total:0 lei
...nu aveti produse in cos...
detalii cumparaturi
Despre lentilele progresive pentru ochelarii - lentile multifocale

     Lentilele progresive reprezinta ultima inovatie in tehnologia lentilelor oftalmice. Sunt acele lentile care corecteaza PRESBIOPIA.

     Presbiopia este o tulburare de vedere care survine dupa varsta de 40 de ani. NU este o afectiune in sine, ci rezultatul procesului de imbatranire al ochilor.
      Lentilele progresive se adresează persoanelor cu vârsta de peste 40 ani care sunt purtătoare de ochelari de distanţă şi de aproape şi nu doresc să aibă doi ochelari separaţi. Astfel lentilele pot avea două sau mai multe focale optice. Există lentile bifocale, multifocale sau progresive. Aceste lentile necesită o perioadă mai îndelungată de adaptare care se poate întinde pe o durată de 2-3 săptămâni. În funcţie de necesităţile putătorilor, lentilele multifocale pot fi din sticlă, plastic, heliomate, tratate antireflex sau cu filtre pentru monitor. Se pot realiza atât dioptrii sferice cât şi cilindrice.

     Noua generatie de lentile progresive este recomandata persoanelor care au nevoie de ochelari pentru distanta, semidistanta si aproape, persoanelor active, dinamice si exigente. Aceste lentile permit vederea clara la toate distantele si au grad de adaptabilitate sporit fata de lentilele progresive anterioare. Cu acest tip de lentile ceti vedea clar aproape si la distanta; nu sinteti obligati sa puneti si sa dati jos neincetat ochelarii; o linie taie in doua cimpul dvs. vizual: pentru distanta si pentru aproape; aceasta linie vizibila pe lentile indica deficienta dvs. vizuala si va tradeaza virsta; la distanta intermediara nu vedeti clar; nu puteti vedea clar toate obiectele de pe biroul dvs. in timpul lucrului.

     Lentilele progresive sunt acele lentile care permit vederea cu o singura pereche de ochelari la distanta, intermediar si aproape, inlocuind cele 3 perechi de ochelari(distanta, intermediar si aproape). Lentilele progresive au un camp de progresie ingust, mediu sau larg, in functie de performanta lentilelor si sunt folosite pentru toate distantele, avand un aspect cosmetic foarte palcut datorita design-ului si a faptului ca tranzitiile dintre campurile de progresie sunt invizibile.

     Pe aceste lentile se pot pune toate tratamentele existente pentru lentilele oftalmice si se pot realiza chiar si subtiate la un grad mare. In functie de calitatea lentilelor progresive pe care le veti achizitiona, ochiul dumneavoastra va face acomodarea cat mai repede, in cazul unor lentile de calitate, veti observa campurile de progresie mult mai vaste, avand un comfort vizual mult mai sporit si o vedere periferica imbunatatita.

O noutate in domeniul lentilelor progresive este ca de acum vom putea alege si rame inguste fara a diminua din performantele lentilelor progresive. Lentilele progresive OFFICE - inteleg nevoia purtatorilor de ochelari ce isi desfasoara activitatea in birouri, cabinete etc. Putem alege lentilele office progresiv pentru a beneficia de o libertate a vederii in spatii inchise. 
Despre lentilele bifocale pentru ochelarii

     Ochelarii bifocali - sunt acei ochelari ce au inserate pe aceeasi lentila si dioptriile pentru vedere la distanta cat si pentru vederea la aproape ( se coboara privirea spre obiectul de privit de aproape ) astfel nu mai santem nevoiti sa purtam doua perechi de ochelari si sa le schimbam in functie de necesitati. Un dezavantaj al acestei solutii reprezinta faptul ca pastila pentru vederea de aproape este vizibila ceia ce ne tradeaza varsta (acesti ochelari sant purtati in momentul aparitiei prezbiopiei deci intre 40 si 50 de ani ).
     Atentie - la folositea ochelarilor bifocali in cazul coborari sau urcarii treptelor trebuie sa ne orientam privirea pentru zona la distanta astfel vom evita accidentele cauzate de privirea prin zona de aproape unde imaginea este neclara si marita.

Cu acest tip de lentile ceti vedea clar aproape si la distanta; nu sinteti obligati sa puneti si sa dati jos neincetat ochelarii; o linie taie in doua cimpul dvs. vizual: pentru distanta si pentru aproape; aceasta linie vizibila pe lentile indica deficienta dvs. vizuala si va tradeaza virsta; la distanta intermediara nu vedeti clar; nu puteti vedea clar toate obiectele de pe biroul dvs. in timpul lucrului

Descreşterea abilităţilor de acomodare în corelaţie cu timpul devine evidentă după vârsta de 40 de ani. Această afecţiune, cauzată de îmbătrânirea ochilor, se numeşte presbiopie. Problema apare la nivelul cristalinului. Moleculele tinere care formează fibre pe medianul cristalinului se găsesc pe suprafaţa globului ocular. Îmbătrânind, aceste fibre se adâncesc în bulbul ochiului suprapunându-se. Sub presiune îşi pierd elasticitatea, formând mai apoi nucleul rigid al lentilei. Acest nucleu devine tot mai mare, şi - cu timpul - şi lentila devine mai groasă. Urmarea acestui proces fiziologic este descreşterea abilităţii de acomodare, proces care, de fapt începe încă din perioada post-natală, dar cauzează afecţiuni notabile doar de la vârsta de 40-50 de ani, când se evidenţiază. La copii lentila se poate acomoda cu circa 14 dioptrii, adică punctul de apropiere se situează la 7 centimetri, însă la vârsta de 45 de ani doar cu 4 dioptrii, iar la 60 de ani acomodarea poate fi de numai de o dioptrie. Acest lucru nu înseamnă că ochiul poate să menţină nivelul de acomodare amintit timp îndelungat. Pentru citirea constantă şi comodă de la 33 centimetri, în loc de minimul de 3 dioptrii este nevoie de acomodare a 4-5 dioptrii. Problema persoanei bolnave de presbiopie este că nu mai poate efectua activităţi apropiate ochiului la distanţa obişnuită, mai ales în condiţii de iluminat precar, dar vede bine la distanţe mai mari, dacă este emmetropic. Aceşti pacienţi pot acuza şi dureri de cap, care pot apărea după efectuarea unor activităţi apropiate ochilor.
45 ani + 1,0 D
50 ani + 2,0 D
60 ani + 2,5 D Pentru activitatile apropiate se prescriu lentile mai puternice, iar pentru activitatile mai îndepartate se prescriu unele mai slabe. Ca urmare, presbiopia reprezinta descresterea fiziologica a abilitatii de acomodare în functie de vârsta, dar poate aparea si dereglarea maladiva a capacitatii de acomodare.


 
Daca doriti sa faceti o programare pentru o consultatie GRATUITA sau doriti sa fiti contactat de un consultant eOptica pentru mai multe detalii cu privire la produsele si serviciile noastre va rugam completati formularul de mai jos.

Nume:

Telefon:

@eMail:

magazinul eOptica:

asd
Pentru ca acest site sa functioneze in modul in care va asteptati, pot fi colectate sau interogate prin intermediul browser-ului Dvs. informatii sub forma unor �cookie-uri�. Aceste informatii pot fi despre Dvs., preferintele Dvs., dispozitivul de pe care accesati site-ul (computer, tableta sau telefon mobil).