eOptica - consultaii, rame, lentile, accesorii
eOptica - contul meuContul meueOptica - arrow
nu ai cont? click aici
eoptica - cosul meuCosul meuarrow
Total:0 lei
...nu aveti produse in cos...
detalii cumparaturi
Despre lentilele subtiate

      Lentilele subtiate depind in mare parte de optiunea in estetica ochelarilor nostrii dar si de calitatea lentilei . O lentila standard are indicele de refractie 1,5 , cu cat indicele de refractie este mai mare cu atat vom avea lentile mai subtiri . Vom lua un exemplu simplu de o lentila de + 3,00 dpt ( dioptrii ) , pentru a avea o lentila subtiata vom alege o lentila de + 3 ,00 cu urmatoarele caracteristici : + 3,00 indice de refractie 1,6 AS ( AS = suprafata asferica deci o lentila mai aplatizata ) si desigur in functie de rama aleasa diametrul lentilei sa fie cat mai apropiat de marimea ramei alese astfel vom obtine o reducere a grosimii lentilei cu aprox 40 % - atentie insa aceasta optiune este valabila pentru dioptri + ( pozitive ) . In cazul dioptriilor cu valuare minus ( - ) luam acelas exemplu de - 3 dpt ( dioptrii ) vom opta pentru o varanta de indice de refractie de 1,6 diferenta este in alegerea diametrului lentilei alegand o lentila cu un diametru marit ( exemplu 70 mm ) pentru a obtine un maxim de subtiere a lentilei .

Putem explica acest fenomen datorat constuctiei lentilei , in cazul lentilelor cu valuare negativa ( minus ) lentilele sant subtiri la centru si groase la margine deci prin montajul lentilei in rama se va elimina partea groasa a lentilei. In cazul lentilelor pozitive ( cu + ) acest lucru este invers datorat grosimii mai mari la centru si mai subtiri in marginea lentilei ( o elimiare cat mai mica din lentila in functie de rama ).

Avantajele lentilelor cu indice mare de refracţie:
Mai subţiri. Indicele de refracţie al materialelor din care sunt făcute lentilele are un impact deosebit asupra apectului acestora. Cu cât indicele de refracţie este mai mare, cu atât o lentilă este mai subţire şi mai puţin curbată la aceeaşi putere dioptrică. Cu cât dioptria este mai mare, cu atât diferenţa devine mai evidentă. Mai uşoare. Lentilele cu indice mare de refracţie sunt mai uşoare decât aceleaşi lentile convenţionale, confecţionate din material organic, astfel că ele sunt mult mai confortabile.
Indici de refracţie ai lentilelor:

  • Indice standard de refracţie: 1.48-1.54
  • Indice mediu de refracţie: 1.54-1.64
  • Indice mare de refracţie: 1.64-1.74
  • Indice de refracţie superior: 1.74 şi peste.
Alte avantaje:
  • calitate vizuală optimă
  • aberaţii marginale reduse
  • câmp vizual mărit, lentile cu curbură frontală redusă
Lentilele cu indice mare de refracţie permit montajul pe orice fel de ramă. Durabili şi rezistenţi împotriva impactului, ochelarii cu lentile cu indice mare de refracţie Lentilele cu indice mare de refracţie permit montajul pe orice fel de ramă. Durabili şi rezistenţi împotriva impactului, ochelarii cu lentile cu indice mare de refracţie sunt perfecţi atât pentru copii cât şi pentru adulţii cu un stil de viaţă activ.


     Lentilele pentru vedere se adreseaza persoanelor care au vicii de refractie miopie sau hipermetropie. În cazul în care dioptriile necesare corectarii viciilor de refractie sunt mai mari, se pot fabrica din materiale subtiate cu indici de refractie mai mari 1.6, 1.67, 1.74, ceea ce confera si acestor ochelari un aspect placut. Totodata cu subtierea lentilei se obtine si o greutate redusa a lentilei ceea ce face mai comoda purtarea ochelarului. Se pot adauga tratamente antireflex , filtre pentru calculator sau pot fi executate din materiale fotosensibile (heliomat). De asemena pot fi din sticla sau din plactic. Toate detaliile despre alegera celei mai potivite lentile le puteti discuta în cadrul magazinului cu opticienii nostrii care va vor explica diferentele dintre fiecare lentila.

Daca doriti sa faceti o programare pentru o consultatie GRATUITA sau doriti sa fiti contactat de un consultant eOptica pentru mai multe detalii cu privire la produsele si serviciile noastre va rugam completati formularul de mai jos.

Nume:

Telefon:

@eMail:

magazinul eOptica:

asd
Pentru ca acest site sa functioneze in modul in care va asteptati, pot fi colectate sau interogate prin intermediul browser-ului Dvs. informatii sub forma unor �cookie-uri�. Aceste informatii pot fi despre Dvs., preferintele Dvs., dispozitivul de pe care accesati site-ul (computer, tableta sau telefon mobil).