eOptica - consultaii, rame, lentile, accesorii
eOptica - contul meuContul meueOptica - arrow
nu ai cont? click aici
eoptica - cosul meuCosul meuarrow
Total:0 lei
...nu aveti produse in cos...
detalii cumparaturi
Despre lentilele heliomate sau fotocromice

     Lentile fotocromatice sunt ideale persoanelor care necesită purtarea unor ochelari permanenţi şi au o sensibilitate crescută la lumina puternică, în special la lumina solară. Aceste lentile au caracteristica de a-şi schimba culoarea în funcţie de intensitatea luminii sub acţiunea razelor ultraviolete. Se închid la culoare până la o intensitate de 85%. Pe aceste lentile nu se poate aplica suplimentar protecţie pentru calculator. Pot fi realizate din sticlă sau din plastic, putându-se aplica suplimentar şi tratamente antireflex. De asemenea sunt disponibile dioptrii pozitive şi negative, atât sferice cât şi cilindrice.

Lentilele se coloreaza( Maro sau Gry ) in functie de intensitatea radiatiilor UV Care se coloreaza( Maro sau Gry ) in functie de intensitatea radiatiilor UV din atmosfera, oferind un confort vizual ridicat.

     Din plastic (organice) sau de sticla - caracteristica principala a lentilelor heliomate (fotocromatice) este aceea ca protejeaza impotriva luminii solare directe sau indirecte, cit si a radiatiei ultraviolete: sint clare, transparente la interior; colorate la exterior (similar ochelarilor de soare), reactionind sensibil la lumina. Colorarea este uniforma pe ambele fete , indiferent de dioptrie, gradul de colorare variind in functie de nivelul radiatiilor UV si temperatura mediului (15%-80%). Nuantele acestor lentile sint pe gri si pe maro. Este posibila alegerea atit pe sticla, cit si pe plastic, de asemenea este posibila alegerea gamei subtiate asferica, cit si cu indice de refractie marit pentru dioptrii mari. Pentru o claritate si o transparenta marite a lentilei se poate aplica tratamentul antireflex.

     Viata este plina de contraste: cand este soare, cand este inorat, cand stai in casa, cand afara in lumina puternica a soarelui.Lentilele fotocromatice se adapteaza conditiilor diferite de lumina. Aceasta inseamna ca, cu cat soarele straluceste mai puternic, cu atat lentilele devin mai inchise la culoare si asigura protectia optima a ochilor.

Beneficii :
- Sunt la fel de clare la interior ca si lentilele incolore (optional antireflex pt o claritate imbunatatita).
- Sunt inchise la culoare la orice temperaturi, foarte inchise la temperaturi ridicate.
- Ofera o protectie 100% a radiatiilor UVA si UVB
- Protectie 100% UV 400
- Se activeaza si revin la starea lor incolora intr-un timp foarte scurt.
- Mareste confortul si elimina starile de oboseala prematura in cazul conducatorilor auto.
- Recomandat atat copiilor cat si adultilor.
- Se pot realiza si pe lentile subtiate pana la indicele de 1.67 si se pot pune toate tratamentele existente in afara de filtru PC.


 
Despre lentilele polarizate si lentile colorate pentru ochelari de soare

      Importanta folosirii ochelarilor de soare in vederea mentinerii unei vederi bune poate fi concluzionata din rezultatele cercetarilor facute in ultimii ani. In acestea putem gasi destule informatii cu privire la faptul ca radiatia solara UV (ultraviolete) pe timp indelungat poate produce deteriorari ale vederii ce nu mai pot fi tratate. Radiatiile UVA si UVB ard pielea si distrug parti compeonente ale globului ocular.Ochelarii de soare trebui sa fie o protectie solara reala pentru ochii dumneavoastra asa cum sint cremele cu protectie solara pentru piele. Pe o perioada de citiva ani radiatia UVB poate duce la aparitia graduala a cataractei si altor afectiuni ale globului ocular. Radiatia UVA este in principal absorbita de cristalin. In acest fel cred ca puteti conculuziona cit de importanta este folosirea ochelarilor de soare si protejarea acestora de razele daunatoare ale soarelui. Rapoartele arata ca aparitia cataractei este tot mai des intilnita la persoane tinere.

Principalele date cu privire la radiatia UV pe care trebuie sa le cunoasteti:

  • expunerea cea mai mare la radiatia UV in timpul zilei este intre orele 10.00 si 16.00
  • in perioada lunilor de vara radiatia este mai intensa
  • in zilele cu cer acoperit radiatia UV este redusa doar cu 20-40%
  • in functie de altitudinea la care va aflati sau va desfasurati activitatea puteti calcula o crestere a radiatiei UV cu 4% pentru fiecare 700 m. In cazul ca santeti la munte la ski puteti avea pina la 20% mai multe radiatii decit in acelsi timp in zona de campie
  • radiatia UV reflectata este la fel de daunatoare ca si cea directa. Nisipul reflecta 25% din radiatia UV, apa 100%, iar zapada aproximativ 85%
UVA sant unde lungi si recunoscute pentru penetrarea lor profunda. Expunerea pe termen lung la acestea duce la vatamarea structurilor pielii, imbatrinire accelerata si joaca un rol esential in dezvoltarea cancerului de piele. UVB sant unde mai scurte ce duc la fenomenul de ardere a pielii, dar si cancer de piele. Cereti opticianului sau magazinului de unde va achizitionati ochelarii de soare ca lentilele folosite sa garanteze filtrarea a 99-100% a undelor UVA si UVB. Le puteti recunoaste citind eticheta, care in acest caz trebuie sa mentioneze UV 400 sau 100% UV PROTECTION.

Tipuri de lentile pentru ochelari de soare:
Cromatica lentilelor - culoarea acestora ajuta in absorbirea luminii. Culoarea lentilelor pentru ochelarii de soare o puteti alege in functie de preferinta personala, dar este bine sa luati in calcul diferitele beneficii:
  • tonuri de gri - reduc luminozitatea si nu distorsioneaza culorile
  • tonuri de maro - distorsioneaza modul in care veti percepe culorile
  • tonuri de galben - va ajuta la vedere, dar distorsioneaza si mai mult culorile
  • tonuri de verde - creeaza un contrast intre obiecte
  • tonuri de roz - asigura un contrast bun intre obiecte pe fundaluri verzi sau albastre
Lentile polarizate - ajuta in reducerea luminozitatii in special cind lumina se reflecta puternic (apa, sosele si alte suprafete similare).
Lentielele polarizate sunt folosite la ochelarii de soare pentru reducerea stralucirii suprafetelor obiectelor aflate in campul vizual cum ar fi: suprafata apei, capotele masinilor etc. Ochelarii de soare obisnuiti nu sunt polarizati, ceea ce inseamna ca lentila permite razelor de lumina sa treaca prin ea exact sub acelasi unghi sub care a fost reflectata de suprafata unui obiect. Acest lucru cauzea de exemplu probleme pentru soferii care conduc pe o sosea umeda, acestia fiind orbiti de radiatia luminoasa reflectata de apa de sosea, sau pentru pescari care sunt orbiti de lumina reflectata de suprafata apei. Lentilele polarizate au o fata laminata cu dungi verticale. Acest dungi permit numai radiatiei verticale sa treaca prin lentila eliminand astfel reflectii din plan orizontal si detensionand ochiul purtatotrului. Lentilele polarizate nu ofera insa protectia total pentru stralucire. Daca suprafeta apei este agitata si formeaza valuri cu unghiuri peste 45 de grade o parte din reflexiile din plan orizontal pot trece prin lentila. Soferii si pescarii sunt cei mai avantajati de lentilele polarizate deorece ai au deaface cu cele mai multe suprafete orizontale. Pentru soferi este elimata complet stralucirea generata de capota masinii sau de apa de pe carosabil. Exista totusi si o limitare a acestui tip de lentile. Ele nu pot fi folosite ca lentile pentru ochelari cu purtare zilnica deoarece datorita filtrului polarizat imaginea de pe monitroalele LCD (ecran telefon, monitor calculator, televizor) va fi distorsionata. Deasemenea afisazul de pe bordul anumitor masini poate deveni greu de citit.

     Lentile oglindate - se folosesc pentru ochelarii de soare, fiind tratate special. Startul exterior este tratat cu un material special. Retineti insa ca acestea se zgirie si degradeaza mai repede. Pentru copii acordati aceeasi atentie achizitionarii ochelarilor de soare. Ei au nevoie de aceasi calitate, doar intr-o versiune mai mica si nici decum de ochelari de soare de jucarie. Felul in care avem grija de sanatatea ochilor lor se va reflecta in viitor. Pe linga aspectul modern si trendy al ochelarilor de soare, protectia impotriva razelor solare daunatoare trebuie sa fie un factor important de decizie in achizitionarea acestora.
     Pentru activitatile sportive practicate in timpul liber este important sa adaugati tinutei specifice ochelari de soare adecvati. Cei care practica skiul si snowboardul stiu ca fara folosirea ochelarilor de soare in anumite situatii soarele ii poate orbi. Ei se pot expune radiatiei UV pe termen lung chiar si in zilele innorate, norii nu reduc radiatiile nocive la care sint expusi ochii. Avind permanent ochelarii de soare la indemina puteti evita neplacerile cauzate de radiatiile UV si sa va pastrati calitatea vederii. Cei care isi desfasoara activitatile in apropierea apei (plaja, surfing, pescuit,..) trebuie sa stie ca apa reflecta 100% din radiata UV, cu un efect foarte daunator. 
Daca doriti sa faceti o programare pentru o consultatie GRATUITA sau doriti sa fiti contactat de un consultant eOptica pentru mai multe detalii cu privire la produsele si serviciile noastre va rugam completati formularul de mai jos.

Nume:

Telefon:

@eMail:

magazinul eOptica:

asd
Pentru ca acest site sa functioneze in modul in care va asteptati, pot fi colectate sau interogate prin intermediul browser-ului Dvs. informatii sub forma unor �cookie-uri�. Aceste informatii pot fi despre Dvs., preferintele Dvs., dispozitivul de pe care accesati site-ul (computer, tableta sau telefon mobil).