eOptica - consultaii, rame, lentile, accesorii
eOptica - contul meuContul meueOptica - arrow
nu ai cont? click aici
eoptica - cosul meuCosul meuarrow
Total:0 lei
...nu aveti produse in cos...
detalii cumparaturi
Ce sunt lentilele heliomate?
       Ochelarii fotocromatici sunt ochelarii cu lentile care au capacitatea ca in functie de cresterea sau diminuarea expunerii la razele solare ( raze UV), culoarea letilei sa se inchida sau se deschida in mod automat, garantand mereu o optima performanta vizuala. Lentilele fotocromatice , heliomate protejeaza ochii in orice zi.

       Daca afara este soare intens ele se vor inchide la culoare pana la gradul maxim . Daca soarele este obturat de nori ele se vor deschide la culoare permitand o vizibilitate maxima.

       Practic aceste lentile fotocromatice in momentul in care sunt expuse la radiatii UV sau lumina solara genereaza o reactie chimica reversibila si se inchid la culoare.
       In momentul in care lumina solara dispare (sau radiatiile UV) aceste lentile fotocromatice revin gradual la starea initiala de transparenta.
       Ochelarii fotocromatici / heliomati cand nu sunt expusi la razele UV sunt pur si simplu transparenti si pot fi folositi ca un accesoriu vestimentar sau ca protectie a ochilor impotriva prafului sau insectelor. Asadar putem spune ca lentilele fotocromatice sunt inteligente , pot fi purtate toata ziua , in spatiu deschis natural sau in cladiri , incaperi indiferent de varsta utilizatorului pe care il va proteja de razele UV.
       O alta caracteristica importanta este ca sant atat in varianta de sticla (minerale) cat si din plastic (organice).Se pot executa toata gama de lentile indiferent de dioptria prescrisa - avand totusi si unele restrictii la valori foarte mari ale dioptriilor . O noutate in domeniu o reprezinta noua generatie de lentile heliomate cu o inchidere si deschidere a culorii foarte rapida - Transition V- recomandata in special persoanelor adulte cu o sensibilitate crescuta la lumina sau albul zapezii , conducatorilor auto , sau persoanelor ce isi desfasoara activitate in aer liber .



 
Ce sunt lentilele progresive?
       Presbiopia este o tulburare de vedere care survine dupa varsta de 40 de ani. NU este o afectiune in sine, ci rezultatul procesului de imbatranire al ochilor. (Pt definitie completa mergeti la HOME si apasati butonul INFORMATII/Presbiopia).

       Lentilele progresive sunt acele lentile care permit vederea cu o singura pereche de ochelari la distanta, intermediar si aproape, inlocuind cele 3 perechi de ochelari(distanta, intermediar si aproape). Lentilele progresive au un camp de progresie ingust, mediu sau larg, in functie de performanta lentilelor si sunt folosite pentru toate distantele, avand un aspect cosmetic foarte palcut datorita design-ului si a faptului ca tranzitiile dintre campurile de progresie sunt invizibile.
       Lentilele progresive sunt recomandate persoanelor dinamice, active,persoanelor care lucreaza la calculator, persoanelor care s-au saturat sa poarte 2 perechi de ochelari si vor un confort vizual imbunatatit si un aspect nou. Cu lentilele progresive nimeni nu-si va da seama de varsta dumneavoastra.
       Pe aceste lentile se pot pune toate tratamentele existente pentru lentilele oftalmice si se pot realiza chiar si subtiate la un grad mare. In functie de calitatea lentilelor progresive pe care le veti achizitiona, ochiul dumneavoastra va face acomodarea cat mai repede, in cazul unor lentile de calitate, veti observa campurile de progresie mult mai vaste, avand un comfort vizual mult mai sporit si o vedere periferica imbunatatita.
       O noutate in domeniul lentilelor progresive este ca de acum vom putea alege si rame inguste fara a diminua din performantele lentilelor progresive. Lentilele progresive OFFICE - inteleg nevoia purtatorilor de ochelari ce isi desfasoara activitatea in birouri, cabinete etc. Putem alege lentilele office progresiv pentru a beneficia de o libertate a vederii in spatii inchise.

Ce sunt lentilele cu filtru de protectie pentru calculator?
       Peste 80% din persoanele care petrec cel putin doua ore pe zi in fata monitorului acuza anumite simptome: dureri de cap, pierderea concentrarii, ochi obositi, usturimi sau senzatie de arsura ale globului ocular, vedere dubla sau in ceata. Toate aceste probleme pot fi prevenite prin purtarea unor ochelari speciali de protectie. Creierul uman, respectiv ochiul reactioneaza diferit la citirea caracterelor de pe monitor, comparativ cu cele tiparite pe hartie, in sensul ca, pe ecranul computerului, caracterele (pixeli) nu au margini bine definite si nu sunt la fel de contrastante pe fond. Ele sunt mai luminoase in centru si isi diminueaza intensitatea catre margini, lucru care face dificila concentrarea privirii asupra acestor imagini. Astfel, ochiul este obligat la o continua activitate de focalizare cu ajutorul muschilor, ceea ce duce la oboseala, senzatii de usturime si arsura, simptome frecvente dupa indelungi ore in fata ecranului calculatorului.
       Eforturi de acomodari succesive se produc si din cauza ca munca la calculator presupune interactiunea cu trei medii luminoase diferite: ecranul, luminozitatea de la nivelul tastaturii si cea a incaperii. Trecerea ochiului de un mediu la altul este brusca, iar efortul de acomodare, maxim. Care este solutia? Primul pas consta in examenul medical. Trebuie tinut cont de faptul ca acesta nu trebuie realizat dupa o zi in care ati utilizat calculatorul timp indelungat. Pe parcursul unor astfel de zile, ochiul dezvolta un "spasm de acomodare", iar la masuratorile uzuale, desi nu stiti sa aveti un viciu de refractie, s-ar putea sa apara o dioptrie.

       Lipsa protectiei vizuale in medii cu lumina artificiala si, in special, in fata monitoarelor de calculator poate conduce, pe termen lung, la degenerescenta maculara Lentilele de protectie sunt destinate atat emetropilor (persoane care nu au vicii de refractie), cat si ametropilor (miopi, hipermetropi etc.)

Ce sunt lentilele bifocale?
       Lentilele bifocale sunt lentile cu doua puteri optice distincte. Aceste lentile sunt prescrise in special persoanelor cu presbiopie si care necesita in acelasi timp o corectare a miopiei, hipermetropiei sau astigmatismului.

       Lentilele bifocale va scapa de neplacerile generate de purtarea a doua perechi de ochelari una pentru distanta si cealalta pentru aproape. Ochelarul bifocal este recomandat si ca o solutie de tranzitie intre solutia cu doua perechi de ochelari (una pentru distanta si cealalta pentru aproape) si o pereche de ochelari progresivi.

       În cazul în care dioptriile necesare corectarii viciilor de refractie sunt mai mari, se pot fabrica din materiale subtiate cu indici de refractie mai mari 1.6, 1.67, 1.7, 1.74, ceea ce confera si acestor ochelari un aspect placut.
       Daca sunteti purtator de lentile bifocale atunci va veti acomoda mult mai usor cu un ochelar progresiv.
       Lentilele bifocale necesita o perioada de acomodare pentru ca ochiul sa-si formeze reflexe de miscare pentru privirea de aproape si cea pentru distanta.
       Este important sa intelegem cum functioneaza aceste lentile. Pe masura ce imbatranim capacitatea ochiul nostril de a distinge obiectele aflate atat la distanta cat si aproape se diminueaza. Acest lucru se intampla chiar daca sunteti sau nu purtator de ochelari. Lentilele bifocale compenseaza presbiopia prin furnizarea a doua centre focale pe suprafata lentilei. Problema cu bifocalii este aceea ca in realitate avem nevoie sa putem privi la toate distantele nu numai la apropiere si la distanta.

Ce sunt lentilele din policarbonat?
       Majoritatea lentilelor din plastis sunt fabricate prin procesul de turnare a unui material plastic aflat in forma lichida intr-o matrita. Solidificarea acestui material duce la creearea lentilei. Spre deosebirea de lentilele normale din plastic, policarbonatul este un termoplastic care la inceputul procesului de fabricatie este in forma solida de fulgi. Prin procesul de fabricatie numit "turnare prin injectare" fulgii din policarbonat sunt incalziti pina la topire apoi injectati cu foarte mare presinune intr-o matrita iar in final sunt raciti pentru a forma lentila.

       Pentru a monta un ochelar pe capse sau pe surub, prin lentila trebuiesc date gauri prin care trec sistemul de prindere dintre rama si lentila. Gaurirea unei lentile normale din plastic duce de cele mai multe ori la ruperea sau craparea acesteia, insa pentru lentilele din policarbonat nu exista acest risc.
       Similar modului in care crema de plaja blockeaza radiatia ultraviolet sa arda pielea, la fel ochelarii de vedere ar trebuie sa protejeje ochiul de acest tip de radiatie. Lentiele din policarbonat blocheaza 100% radiatia ultraviolet datorita materialului din care sunt facute. Astfel daca se achizitioneaza o pereche de lentile din policarbonat nu mai este necesar cumpararea unor lentile speciale de protectie UV. Duritatea lentilelor din policarbonat este data de faptul ca ele sunt facute dintr-un material moale capabil sa absoarba energie fara sa se rupa. Acest lucru inseamna ca lentilele din policarbonat necesita un strat de protectie impotriva zgarierii. Protectiile aplicate in ziua de azi pe aceste lentile sunt atit de avansate incat le confera acestora aproape aceasi rezistenta la zgariere ca si lentilele din sticla.

Ce sunt lentilele subtiate?
       Lentilele subtiate depind in mare parte de optiunea in estetica ochelarilor nostrii dar si de calitatea lentilei . O lentila standard are indicele de refractie 1,5 , cu cat indicele de refractie este mai mare cu atat vom avea lentile mai subtiri . Vom lua un exemplu simplu de o lentila de + 3,00 dpt ( dioptrii ) , pentru a avea o lentila subtiata vom alege o lentila de + 3 ,00 cu urmatoarele caracteristici : + 3,00 indice de refractie 1,6 AS ( AS = suprafata asferica deci o lentila mai aplatizata ) si desigur in functie de rama aleasa diametrul lentilei sa fie cat mai apropiat de marimea ramei alese astfel vom obtine o reducere a grosimii lentilei cu aprox 40 % - atentie insa aceasta optiune este valabila pentru dioptri + ( pozitive ) .
       In cazul dioptriilor cu valuare minus ( - ) luam acelas exemplu de - 3 dpt ( dioptrii ) vom opta pentru o varianta de indice de refractie de 1,6 diferenta este in alegerea diametrului lentilei alegand o lentila cu un diametru marit ( exemplu 70 mm ) pentru a obtine un maxim de subtiere a lentilei .

       Putem explica acest fenomen datorat constuctiei lentilei , in cazul lentilelor cu valuare negativa ( minus ) lentilele sant subtiri la centru si groase la margine deci prin montajul lentilei in rama se va elimina partea groasa a lentilei. In cazul lentilelor pozitive ( cu + ) acest lucru este invers datorat grosimii mai mari la centru si mai subtiri in marginea lentilei ( o elimiare cat mai mica din lentila in functie de rama ).

Ce sunt lentilele monofocale?
       Lentilele unifocale sunt folosite in mod special de persoanele care au nevoie de o singura pereche de ochelari pentru aproape sau pentru distanta. Lentilele unifocale pot fi produse din plastic sau din sticla pe diferite domenii de subtiere si se caracterizeaza prin faptul ca au un singur centru focal (o singura putere focala).

       În cazul în care dioptriile necesare corectarii viciilor de refractie sunt mai mari, se pot fabrica din materiale subtiate cu indici de refractie mai mari 1.6, 1.67, 1.74, ceea ce confera si acestor ochelari un aspect placut.
       eOptica va recomanda lentilele din plastic organic atit pentru adulti, cit si pentru copii. Lentilele de plastic nu se sparg, sunt lentile usoare, au un pret accesibil, au posibilitatea montarii pe orice tip de rama de ochelari, au si posibilitatea alegerii diferitelor moduri constructive ale lentilei si aici ne referim la lentile de plastic subtiate, indice de refractie marit, rezultind o lentila estetica, paleta larga de colorare in diferite procente.
Daca doriti sa faceti o programare pentru o consultatie GRATUITA sau doriti sa fiti contactat de un consultant eOptica pentru mai multe detalii cu privire la produsele si serviciile noastre va rugam completati formularul de mai jos.

Nume:

Telefon:

@eMail:

magazinul eOptica:

asd
Pentru ca acest site sa functioneze in modul in care va asteptati, pot fi colectate sau interogate prin intermediul browser-ului Dvs. informatii sub forma unor �cookie-uri�. Aceste informatii pot fi despre Dvs., preferintele Dvs., dispozitivul de pe care accesati site-ul (computer, tableta sau telefon mobil).