eOptica - consultaii, rame, lentile, accesorii
eOptica - contul meuContul meueOptica - arrow
nu ai cont? click aici
eoptica - cosul meuCosul meuarrow
Total:0 lei
...nu aveti produse in cos...
detalii cumparaturi
Despre lentilele cu tratament antireflex

     O lentilă de ochelari are în mod normal reflexii între 8 - 20%. Cu ajutorul tratamentului antireflex, aceste reflexii se reduc până la 1- 4% în funcţie de tipul de antireflex.
Cu ajutorul unui tratament antireflex aplicat pe o lentilă veţi vedea mai clar şi mai bine datorită transparenţei mărite. Lentila cu tratament antireflex subliniază culoarea şi estetica ochilor dumneavostră şi măresc rezistenţa lentilei din material organic la acţiuni mecanice în viaţa de zi cu zi deoarece sunt asociate cu tratamente de durificare.
Tratamentul antireflex asigură o protecţie sporită împotriva luminii artificiale şi în special în cazul conducerii pe timp de noapte.

     In poza alaturata se poate observa diferenta dintre o lentila cu tratament antireflex si o lentila fara acest tratament. In partea dreapta (pe lentila fara tratament antireflex) se poate observa cum lentila reflecta lumina ingreunand astfel sarcina ochiului de a percepe imagini clare.

Reducând semnificativ reflecţia luminii de pe suprafaţa lentilelor, problemele de comunicare dispar, ochii purtătorului de astfel de ochelari fiind clar vizibili pe timpul conversaţiei. (trebuie să ne imaginăm doar, cât de enervant este dacă pe ochelarii unui comentator de televiziune sau reporter, apare imaginea simetrică a reflectoarelor sau a aparaturii de filmat) Sporeşte permeabilitatea lentilelor la acţiunea luminii, acest factor fiind semnificativ în special în condiţii de iluminare deosebit de dezavantajoase: imaginea văzută va fi cu mult mai contrastantă, iar în caz de conducere nocturnă a automobilelor sporeşte gradul de percepere a obiectelor.
In imaginea din dreapta se observa diferenta de claritate pe care o ofera pe timp de noapte o lentila cu antireflex. Sunt eliminate aşa-numitele imagini-fantomă, create de lumina reflectată de suprafaţa interioară şi exterioară a lentilelor

 

Estetica:Influenţa afectivă a lentilei de ochelari strălucitoare respectiv reflectantă poate deranja în anumite situaţii, dacă ne gândim la importanţa contactului vizual în relaţiile interpersonale.

Beneficiile tratamentului ANTIREFLEX:
1.protectie vizuala maxima;
2.confort vizual sporit;
3.vedere clara la citit si la distanta;
4.eliminarea reflexiilor iritante;
5.perceptia naturala a culorilor;
6.claritatea imaginii;
7.aspect placut datorita culorilor folosite;
8.transparenta mai mare;
9.aburire scazuta la schimbarea de temperatura;
10.curatare mai usoara a lentilei;
11.cresterea rezistentei la zgarieturi.

Despre lentilele cu tratament hidrofob - oleofob - antistatic

     Tratamentele care se aplica in ziua de azi pe lentile fac diferenta dintre ceea ce vezi si ceea ce nu vezi. Tratamentul pentru o lentila este reprezentat de o folie speciala care se aplica pe suprafata lentilei conferindu-I acesteia diferite proprietati. Aceste tratamente sunt optionale pentru fiecare tip de lentila in parte si pot si alese in functie de preferintele fiecarui purtator de ochelari.

Tratamentul hidrofob, oleofob si antistatic reduce la minim aderenta picaturilor de apa, a murdariei si a prafului pe suprafata lentilei. Astfel, lentilele ramân curate pentru mai mult timp si se curata foarte usor.

Tratament hidrofob – apa care intra in contact cu lentile se plelinge pe suprafata acesteia fara a lasa urme. Apa nu adera la suprafata lentilei. Avantajul acestui tratament este data de cresterea vizibilitatii pe timp de ploaie sau ninsoare.

Tratament oleofob – substantele grase care ajung pe suprafata lentilei sunt mult mai usor de curatat. De cate ori punem mana pe lentila ochelarului, o parte din substantele uleioase de pe mana noastra se depun pe lentila devenind in timp mai greu de caratat. Tratamentul oleofob permite curatarea mult mai usoara a acestor depuneri.

Tratamentul antistatic – cu acest tratament suprafata lentilei nu se va mai incarca electrostatic si nu va mai atrage praful


Filtru de protectie pentru calculator 

     Peste 80% din persoanele care petrec cel putin doua ore pe zi in fata monitorului acuza anumite simptome: dureri de cap, pierderea concentrarii, ochi obositi, usturimi sau senzatie de arsura ale globului ocular, vedere dubla sau in ceata. Toate aceste probleme pot fi prevenite prin purtarea unor ochelari speciali de protectie. Creierul uman, respectiv ochiul reactioneaza diferit la citirea caracterelor de pe monitor, comparativ cu cele tiparite pe hartie, in sensul ca, pe ecranul computerului, caracterele (pixeli) nu au margini bine definite si nu sunt la fel de contrastante pe fond. Ele sunt mai luminoase in centru si isi diminueaza intensitatea catre margini, lucru care face dificila concentrarea privirii asupra acestor imagini. Astfel, ochiul este obligat la o continua activitate de focalizare cu ajutorul muschilor, ceea ce duce la oboseala, senzatii de usturime si arsura, simptome frecvente dupa indelungi ore in fata ecranului calculatorului.

     Clipitul joaca si el un rol foarte important, de hidratare, prevenind uscarea si iritarea ochiului. Numai ca, atunci cand lucreaza la calculator, oamenii clipesc de cinci ori mai putin decat in mod normal.

     Eforturi de acomodari succesive se produc si din cauza ca munca la calculator presupune interactiunea cu trei medii luminoase diferite: ecranul, luminozitatea de la nivelul tastaturii si cea a incaperii. Trecerea ochiului de un mediu la altul este brusca, iar efortul de acomodare, maxim. Care este solutia? Primul pas consta in examenul medical. Trebuie tinut cont de faptul ca acesta nu trebuie realizat dupa o zi in care ati utilizat calculatorul timp indelungat. Pe parcursul unor astfel de zile, ochiul dezvolta un “spasm de acomodare”, iar la masuratorile uzuale, desi nu stiti sa aveti un viciu de refractie, s-ar putea sa apara o dioptrie.

     Odata diagnosticata problema vederii, nu ramane decat prescrierea unor ochelari de protectie in timpul lucrului la calculator, cu rol de crestere a confortului ochilor. Este recomandata, de asemenea, si aplicarea unui strat antireflex pe suprafata lentilelor. Filtrele de protectie integrate in monitorul calculatorului sau fixate in fata acestuia ajuta doar partial, dar nu rezolva problemele provocate de concentrarea constanta a ochilor. Potrivit specialistilor din domeniul opticii, chiar si persoanele care nu sufera de “sindromul privitului la calculator” au nevoie de ochelari de protectie, pentru ca, asa cum am mentionat anterior, ecranul computerului reprezinta un alt tip de stimul pentru ochi decat caracterele tiparite pe hartie. Utilizarea acestor ochelari nu va inrautati starea de sanatate a ochilor.



 

     Purtatorii de ochelari de vedere, permanenti sau doar pentru citit, sunt tentati sa nu ia in calcul ideea unor lentile de protectie pentru calculator. Fara acestea insa, sfarsesc prin a avea si ei dureri de cap, vedere incetosata, oboseala oculara etc., desi au dioptriile potrivite. “In cele mai multe cazuri, in randul persoanelor cu probleme de vedere, ochelarii de citit nu sunt de ajuns, in primul rand pentru ca privim la computer de la o distanta mai mare decat cea necesara pentru citit, si in al doilea rand din cauza stresului ocular provocat de acomodarile bruste si succesive”, precizeaza Mariana Hostina, director vanzari la Optiblu.

     “De asemenea, statul la computer ore intregi are un efect negativ asupra copiilor, pentru ca aceasta activitate forteaza muschii oculari si necesita o concentrare foarte mare. Intre 25% si 30% din copiii din intreaga lume au nevoie de ochelari de corectie a vederii din cauza calculatorului, arata un studiu efectuat de Catedra de Optometrie Berkley din cadrul Universitatii California”, mentioneaza Mariana Hostina.

     Materialele din care sunt confectionate lentilele de protectie ce se utilizeaza in timpul lucrului la calculator sunt diferite, in functie de producator, fiind luate in calcul atat preferintele purtatorilor pentru sticla organica sau sticla minerala, cat si faptul ca ochii se acomodeaza mai usor cu o anumita culoare (verde, maro sau bleu).

Ce trebuie sa stim despre ochelarii de protectie
Lipsa protectiei vizuale in medii cu lumina artificiala si, in special, in fata monitoarelor de calculator poate conduce, pe termen lung, la degenerescenta maculara Lentilele de protectie sunt destinate atat emetropilor (persoane care nu au vicii de refractie), cat si ametropilor (miopi, hipermetropi etc.)

Daca doriti sa faceti o programare pentru o consultatie GRATUITA sau doriti sa fiti contactat de un consultant eOptica pentru mai multe detalii cu privire la produsele si serviciile noastre va rugam completati formularul de mai jos.

Nume:

Telefon:

@eMail:

magazinul eOptica:

asd
Pentru ca acest site sa functioneze in modul in care va asteptati, pot fi colectate sau interogate prin intermediul browser-ului Dvs. informatii sub forma unor �cookie-uri�. Aceste informatii pot fi despre Dvs., preferintele Dvs., dispozitivul de pe care accesati site-ul (computer, tableta sau telefon mobil).